LOLEI TRAVEL - Expect. Embrace. Shine. - Cambodja
 • LOLEI TRAVEL – Myanmar

  Myanmar - Let the journey begin

 • LOLEI TRAVEL – Vietnam

  Vietnam – De verborgen verukkelijkheid

 • LOLEI TRAVEL – Thailand

  Thailand – Verbazingwekkend Thailand

 • LOLEI TRAVEL – Laos

  Laos – Gewoonweg Schitterend

 • LOLEI TRAVEL – Cambodja

  Cambodja – Het Koninkrijk der Wonderen

Cambodja


Cambodja is een rijzende ster in Zuid-Oost Azië en heeft het beeld dat men had van Cambodja over de laatste jaren sterk verbeterd. De Rode Khmer behoort tot de musea en landmijnen hebben de laatste decennia geen toeristisch pad meer gekruisd. In tegenstelling tot de typische verbeeltenis van Cambodja is het nu een van de veiligste landen in de regio om door te reizen.

Met een snel groeiende samenleving en een toenemend bewustzijn van identiteit na jarenlange oorlog, hebben de Cambodjaanse mensen zichzelf ontwikkeld als een van de vriendelijkste mensen in de regio. Ze zien toeristen als hun gast en zijn zeer gastvrij. Veel toeristen associëren Cambodja met alleen Angor Wat, maar het land biedt zo veel meer, inclusief schitterende stranden, ongeëvenaarde natuur, een vriendelijk Boeddhistische cultuur, verborgen tempels en fietsavonturen waar de echte ontdekkers alleen van kunnen dromen.

De hoofdattrakties zijn voornamelijk te vinden rondom de hoofdstad Phnom Penh en in Siem Reap, wat toegang biedt tot de tempels van Angkor. Deze steden bieden ook het meeste comfort. Dieper de provincies in kan men watervallen, lege stranden, tropische eilanden, het authentieke leven, een rustig rivier tafereel langs de Mekong, drijvende dorpen en nog veel meer vinden.

Wanneer men met mensen spreekt die in Cambodja geweest zijn en vragen wat de hoogtepunten waren dan zal het antwoord veelal “De Cambodjanen” zijn. De tempels van Angkor blijven een hoogtepunt, die natuurlijk op ieder zijn lijst moet staan, maar raden u aan om ook verder te reizen en richting de kust te gaan om de tropische eilanden te bezoeken en de koloniale architectuur te bewonderen. Ervaar het echte leven in Battambang en neem een boot over de Mekong en bewonder het rustige leven op de rivier in zijn meest pure vorm.