Myanmar - LOLEI TRAVELLOLEI TRAVEL
 • LOLEI TRAVEL – Myanmar

  Myanmar - Let the journey begin

 • LOLEI TRAVEL – Vietnam

  Vietnam – De verborgen verukkelijkheid

 • LOLEI TRAVEL – Thailand

  Thailand – Verbazingwekkend Thailand

 • LOLEI TRAVEL – Laos

  Laos – Gewoonweg Schitterend

 • LOLEI TRAVEL – Cambodja

  Cambodja – Het Koninkrijk der Wonderen

Myanmar


Myanmar staat bekend als één van de laatste plekken in Zuidoost Azië om echt te ontdekken. Het land wordt ook wel Birma genoemd. Deze naam herinnerd aan de Britse koloniale heerschap tussen 1885 en 1948. Myanmar heeft een lange geschiedenis met betrekking tot internationaal nieuws. Welke mening men ook van dat nieuws heeft mogen vormen, het land en haar mensen zijn buitengewoon schitterend.

Myanmar is voor veel mensen een mysterie. Een zeer mooi mysterie mogen we toevoegen. Het land biedt schitterende pagoda’s, het echte plattelandsleven en een ongelooflijke diversiteit aan natuurlijk schoon. Het is gezegend met een verbluffende cultuur en schoonheid. Myanmar is zo groot dat u precies moet plannen wat u wilt zien. De verbazingwekkende bergen van Putao in het Noorden van het land, het rustieke lokale leven in en rondom Mandalay of de bijzondere manier van leven rondom het meer van Inle. Het moge duidelijk zijn; een reis door Myanmar is inspirerend!

De attracties van Myanmar

De meest bekende attractie van Myanmar is wellicht Bagan. Duizenden tempels staan verspreid over de vlaktes van centraal Myanmar, langs de Irrawaddy Rivier. Meer dan 10,000 religieuze monumenten en tempels zijn daar gebouwd tussen de 9e en de 13e eeuw. Hedendaags zijn er nog zo’n 2200 tempels intact. Door de jaren heen zijn de tempels van Bagan vaak vergeleken met die van het machtige Khmer Rijk ten oosten van Bagan in het nabije Cambodja. Bagan is zo groot en telt zo veel tempels dat het makkelijk is om uzelf even helemaal alleen te wanen tussen de historie. De meest heuglijke activiteit moet wel de heteluchtballon zijn, welke met zonsopgang over de tempels van Bagan zweeft.

Met een kust van maar liefst 2228km lang, biedt Myanmar ook zeer aantrekkelijke strand opties. De Ngapali, Mrauk-U en Chaungtha stranden bieden allen een parelwit strand met palmbomen. Naast de culturele en natuurlijke schoonheid heeft het land ook een van de meest vriendelijke bevolkingen in de regio. De mensen van Myanmar zijn nog niet beïnvloed door het massa toerisme. Daarentegen maken de mensen van Myanmar een groot deel uit van de beleving van het land.

Niet te vergeten de heerlijke keuken van Myanmar. Met veel invloed van de Indiaase keuken bieden de straatstalletjes in Yangon en Mandalay heerlijke curries en chapatti brood aan. De straten van deze steden zijn een culinair avontuur. In de avond lekker op straat een hapje eten resulteerd vaak in een gesprek met een groep lokale mensen die altijd wel benieuwd zijn waar u vandaan komt en waarom u hun land bezoekt.

Of u nu met de fiets de tempels van Bagan bezoekt of een extreem ruige wandel- en raftingtocht ondergaat in het Noorden van het land, het avontuur in Myanmar lonkt u toe. U zult snel ondervinden dat er enorme voordelen zijn aan het bezoeken van het land nu. Zeker als u de menigte voor wilt blijven.