LOLEI TRAVEL - Expect. - Embrace. - Shine. - Vietnam - Saigon – Ho Chi Minh City - Hanoi – Halong Bay – Hoi An – Mekong Delta - Strand - Eilanden – Avontuur
 • LOLEI TRAVEL – Myanmar

  Myanmar - Let the journey begin

 • LOLEI TRAVEL – Vietnam

  Vietnam – De verborgen verukkelijkheid

 • LOLEI TRAVEL – Thailand

  Thailand – Verbazingwekkend Thailand

 • LOLEI TRAVEL – Laos

  Laos – Gewoonweg Schitterend

 • LOLEI TRAVEL – Cambodja

  Cambodja – Het Koninkrijk der Wonderen

Vietnam – NL


Vietnam was net als Cambodja in de jaren ’60 en ’70 veel in het nieuws. Helaas niet altijd positief. Hevige oorlog bestempelde het beeld dat we van het land kregen. Nu zijn we een generatie verder en is het beeld van het land geheel anders. Het land is een economische macht waar rekening mee gehouden moet worden in de regio. Vietnam behoort tot een van de snelst groeiende economieën ter wereld. Daar bovenop mag het zichelf ook nog eens één van de mooiste landen in Zuidoost Azië noemen.

Het land biedt schitterende attracties variërend van de natuurlijke schoonheid van Halong Bay tot het eeuwenoude Hoi An. Veel attracties en landschappen in Vietnam zijn door UNESCO erkend als Wereld Erfgoed. Reizen is comfortabel en de wegen zijn veelal in goede staat. Lijnvluchten verbinden de grote steden met elkaar en met de trein reizen is een waar avontuur wat mooie uitzichten bied!

Attracties in Vietnam

De twee grootste steden zijn de hoofdstad Hanoi in het noorden en de zuidelijke stad Ho Chi Minh City, ook wel bekend als Saigon. Beiden steden zijn geheel anders van elkaar. Hanoi geeft een echt oud Indo-China gevoel met veel koloniale flair. Ho Chi Minh City is daarentegen een industriële gigant.

Met een kustlijn die maar liefst 3,260km bestrijkt, lijken de stranden eindeloos door te gaan. Nha Trang, Mui Ne, Danang, en Phu Quoc Eiland hebben parelwitte stranden en diep blauwe zeeën. Naast de schitterende kustlijn van Vietnam rijzen de bergen in het centrale en noordelijke gedeelte van het land naar een hoogte van maar liefts 3,114m. De hoogste berg in Vietnam is Mount Fansipan.

De schitterende gebieden van Sapa en Dalat bieden een heerlijke toevlucht van de drukte en de hitte. Bossen, gebergtes en euthentieke ervaringen met de bevolking maken deel uit van de hoogtepunten hier. De Mekong Delta is weer een compleet andere ervaring en ligt ten zuiden van Ho Chi Minh City. De Delta biedt een goede kijk in het leven op en rond een machtige rivier. Drijvende dorpen, winkels en zelfs complete dorpen met vee verspreiden zich over elke tak van de Mekong Rivier.

Het land werd traditioneel geregeerd door Keizers en dat heeft zijn sporen duidelijk achter gelaten. Dit is het beste te aanschouwen in Hue. De stad in het centrale deel van het land biedt een uitgelezen mogelijkheid om een kijkje te nemen in de tijd van Keizers en dynastieën met het zeer indrukwekkende Citadel. Rondom de stad liggen de indrukwekkende graven waar voormalige Keizers nu hun rust vinden. De graven laten de absolute macht zien die Keizers toendertijd hadden. Dit totdat het Nguyen Dynastie in 1945 viel.

Neem goed de tijd wanneer u door Vietnam reist. Er is zo veel te zien en doen dat er geen tijdslimiet op een bezoek aan dit land staat. De cultuur, de natuurlijke schoonheid, de geschiedenis en de mensen van Vietnam zullen u overtuigen langer te blijven.