Familie en Ecotoerisme Avonturen in Zuid Laos - LOLEI TRAVELLOLEI TRAVEL
 • LOLEI TRAVEL – Myanmar

  Myanmar - Let the journey begin

 • LOLEI TRAVEL – Vietnam

  Vietnam – De verborgen verukkelijkheid

 • LOLEI TRAVEL – Thailand

  Thailand – Verbazingwekkend Thailand

 • LOLEI TRAVEL – Laos

  Laos – Gewoonweg Schitterend

 • LOLEI TRAVEL – Cambodja

  Cambodja – Het Koninkrijk der Wonderen

Familie en Ecotoerisme Avonturen in Zuid Laos

De schoonheid van Zuid Laos

Grenzend aan het noorden van Cambodja en het Westen van Vietnam, Zuid Laos ligt in het hard van een andere “Gouden Driehoek” die Vietnam, Cambodja en Laos verbind.

Het zuiden van Laos is schitterend. De Mekong baant haar weg door de unieke landschappen. Watervallen razen met enorme snelheden de afgronden van de Nationale Parken in. De mensen zijn creatief en vriendelijk en de centraal gelegen stad Pakse is een mooi plekje om wat dagen te vertoeven. In het kort: Het Zuiden van Laos is een bestemming in haar eigen recht.

Attracties in Zuid Laos

De 4000 Eilanden zijn wellicht de grootste attractie. Deze eilanden liggen temidden van de Mekong Rivier net voordat de Mekong haar weg Cambodja in vervolgt. In Laos refereert men naar deze streek als Si Phan Don.

Don Det, Don Khon en Don Khong zijn de meest belangrijke eilanden. Fietsen over de eilanden is een ware belevenis. Ontdek kleine gemeenschappen, loop tegen indrukwekkende Franze architectuur aan, en bezichtig natuurlijk een van de grootste watervallen in de regio. De Khon Phapheng en Li Phi watervallen staan bekend een van de grootste in Zuidoost Azië te zijn. Ook het Bolaven Plateau is een absoluut hoogtepunt. Koffieplantages, watervallen, en eindeloze bossen combineren voor een heuglijke reis.

De groei van boutique hotelletjes in de regio door de laatste jaren heen heeft ook gezorgd dat een verblijf in Zuid Laos een comfortabel en stijlvolle ervaring is geworden. Avontuur kan rondom elke hoek gevonden worden. Kayaking, mountainbike paden, en ziplines zigzaggen de bossen van Zuid Laos. Ecotoerisme fanaten zullen ook veel voldoening vinden hier. Een aantal schitterende ecolodges zijn gebouwd in dit deel van Laos. Met al die natuur en bossen zijn er ook veel wandelpaden aangelegt, welke soms dagen in beslag kunnen nemen.

Als laatste genoemd, maar zeker niet minder belangrijk zijn de archeologische hoogtepunten van de regio. Vat Phou en Phou Asa zijn schitterende bouwwerken. Het zijn verbluffende bewijzen van een verloren beschaving die lang geleden hier hun leven leidden. Er is niet veel dat het Zuiden van Laos mist, met op uitzondering het massatoerisme. Bezoek deze mooie streek met Lolei Travel en gegarandeerd zult u een onvergetelijke ervaring tegemoet gaan!

Geef een reactie