Terugtrekken op het platteland van Battambang

Jonge Monikken in BattambangEens in de zoveel tijd, wanneer ik op businesstrip ga, breng ik mijn gezin met mij mee om van verschillende landschappen te genieten. Battambang is een korte reis vanaf Siem Reap, want het is maar 3 uur rijden met de auto. Het is ook een heel aangename plek en het stadje ontwikkelt zich snel. De aerobics, die men in de avond doet, zijn leuk voor de kinderen om aan mee te doen en het zwembad in het hotel houdt ze overdag ook bezig. Om een beetje avontuur toe te voegen aan het geheel klom ik op een mountainbike, terwijl de hele familie met de tuktuk volgde. Ik besloot een 20km pad te volgen met mijn gids en passeerde de mooiste Pagodes, waar zelfs ik even gezegend werd door een monnik voor mijn verdere reis. De kinderen leerden hoe rijstpapier werd gemaakt en mijn vrouw en ik kwamen en passent erachter, dat rijstpapier een prima snack is voor de kinderen, in plaats van al die zoete snoepjes. We zagen hoe men sticky rice maakte en dat in een bamboestok verwerkte. Aan het eind van de middag kwamen we aan bij de Bamboe Trein, een attraktie dat net zo leuk is voor zowel kinderen als ouderen. De kinderen sprongen direct al op het bamboe platform en het kleine treintje reed door het platteland van Battambang. Het landschap is zo mooi in de late middag en de boeren waren bezig het land voor te bereiden voor het planten van de rijst. Kleine kinderen kwamen de huizen uit om ons “high fives” te geven en het maakte ons niet uit dat we af en toe moesten afstappen en de trein moesten demonteren om andere Bamboe Treintjes er langs te laten gaan. Een aantal toeristen die we tegenkwamen vonden het allemaal schitterend en ik had een gesprek met ze over wat ze van Battambang vonden. Het was in een woord magnifiek! En ’s avonds hebben we nog het Phare Circus bezocht.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top