Culinair Avontuur in Zuidoost Azië

Culinair Avontuur met Don Hancey door Cambodja en Laos

Keukens van Zuidoost Azië

Eten in Zuidoost Azië is meer dan alleen het nuttigen van een maaltijd. Eten is levenswijze. De keukens van Cambodja, Laos, Myanmar, Thailand en Vietnam zijn allen uniek. Van de pittige Tom Yam soepen van Thailand tot de Indiase beïnvloedde keuken van Myanmar tot weer een van de gezondste keukens ter wereld in Vietnam, eten in Zuidoost Azië is een ontdekking. De minder bekende keukens zijn wellicht die van Cambodja en Laos. Wanneer was de laatste keer dat u in een Khmer of Laotiaans restaurant at? Samen met Seven West Travel Club hebben wij een culinair avontuur gecreëerd dat de keukens van Cambodja en Laos introduceert. Seven West Travel Club heeft Don Hancey in de armen genomen om deze buitengewone reis te leiden. Don is een filantroop, radio persoonlijkheid en Eet-ambassadeur uit West Australië.

De beleving van het eten

Culinary Adventures with Don Hancey

Don heeft Cambodja en Laos de laatste decennia vaak bezocht. Hij is simpelweg gevallen voor de mensen, de cultuur en het eten. Don brengt een ongelooflijke passie en energie met zich mee. Zijn liefde voor Cambodja en Laos heeft zich vertaald naar een culinair avontuur door deze twee landen. De reis begint in de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh. Het vervolgt zich door het Cambodjaanse platteland richting Siem Reap waar de machtige tempels van Angkor wachten.  De reis eindigt uiteindelijk in het UNESCO-stadje van Luang Prabang in het noorden van Laos. Onderweg kan men van veel meer proeven dan alleen het eten. In Zuidoost Azië is een maaltijd niet alleen gerelateerd aan eten. Het is de tijd van de dag dat je met je vrienden en geliefden verhalen en herinneringen koestert. Eten moet een ervaring zijn in Azië. En wie kan dit beter tot leven brengen da Don?

Een culinair avontuur

Het culinaire avontuur dat begint in Phnom Penh op 24 Oktober zal geleid worden door Don zelf. Hij neemt u mee naar de huizen van de lokale mensen en laat u samen met de nonnen van de Pagode koken. U zult de pracht van Cambodja en Laos kunnen aanschouwen ver van de belopen paden.

De passie die Don heeft voor eten zorgt er voor dat deze fantastische reis onvergetelijk wordt. Het culinaire avontuur zal ook veel voordeel geven aan de lokale bevolking. Don is de oprichter van een liefdadigsheid organisatie genaamd “yescambodia”. Deze helpt de jeugd van Cambodja in educatie en gezondheidszorg. Om deze reis nog mooier te maken is het doel van de reis naast kennismaking met de Cambodjaanse en Laotiaanse keukens ook om zoveel mogelijk bij te dragen aan de lokale initiatieven. Met bezoeken aan Pagodes, bij de mensen thuis en boerderijen zult u niet alleen de mensen zelf ontmoeten. U zult ook bijdragen aan de levenstijl die zij volgen. Geniet van maaltijden bereid door de lokale bevolking en van boerderij aktiveiten. Dit is de reis van uw leven!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top