De Magie van het Koninkrijk van Ayutthaya - LOLEI TRAVELLOLEI TRAVEL
 • LOLEI TRAVEL – Myanmar

  Myanmar - Let the journey begin

 • LOLEI TRAVEL – Vietnam

  Vietnam – De verborgen verukkelijkheid

 • LOLEI TRAVEL – Thailand

  Thailand – Verbazingwekkend Thailand

 • LOLEI TRAVEL – Laos

  Laos – Gewoonweg Schitterend

 • LOLEI TRAVEL – Cambodja

  Cambodja – Het Koninkrijk der Wonderen

De Magie van het Koninkrijk van Ayutthaya

Even er tussen uit in Ayutthaya

Tijdens ons bezoek aan Bangkok hadden we wat tijd over en wilden we iets nieuws doen. We besloten om een trein te nemen. Treinen in Thailand zijn leuk en comfortabel, en ook nog eens erg goedkoop. Deze treinreis duurde maar twee uur en bracht ons naar het oude Siamese Koninkrijk Ayutthaya, een gebied volledig bezaaid met oude tempels en pagodes. De bestemming was een perfekte gelegenheid om eve n weg van de grote stad te zijn.

De geschiedenis van Ayutthaya

Op ongeveer 90km ten noorden van Bangkok ligt de mooie en oude stad van Ayutthaya. De leukste manier om bij de tempels te komen is met de trein. Onderweg kan men de lokale sfeer proeven. Van alles kan op de stations en in de treinen van Thailand. Zo konden we ons haar laten knippen op het perron en hebben we genoten van een heerlijke Thaise maaltijd. Niets was te veel gevraagd!

Het Siamese Koninkrijk van Ayutthaya regeerde van 1351 tot 1767. Ayutthaya was een erg vriendelijke handelspost voor veel buitenlandse regeringsbeambten en handelaren. Het koninkrijk stond ook wel bekend als Siam, of zoals de lokale mensen zich zelf noemden; Tai. De ideologie van de mensen van Siam, of Tai, kwam uit het Hindoeisme en Boeddhisme. Het koninkrijk bloeide met welvaart totdat het ten val werd gebracht door het Birmaanse leger.

De Magie van Ayutthaya

Het voormalige koninkrijk is in veel aspecten heel interessant. Schitterende tempels staan robuust aan de rivier en creëren een sprookjesachtig landschap. Een van de mooiste hoogtepunten moet wel een zonsondergang bij Wat Chai Wattanaram zijn. Het Boeddhistische beeld in de wortels van een oude book in Wat Mahathat is eeb heel bekend beeld dat op vele anzichtkaarten en posters gevonden kan worden. De belangrijkste tempel binnen het gebied moet wel Wat Phra Si Sanphet zijn. De tempel is makkelijk herkenbaar met zijn drie grote torens. Een dag tussen de tempels is gemakkelijk gevuld met van allerlei hoogtepunten. Al fietsend op een mountainbike maakt het allemaal nog leuker en makkelijker. Wij hebben met gemak twee hele dagen volgebracht in Ayutthaya waar de meeste mensen alleen maar de moeite nemen voor een dagtrip vanuit Bangkok. Neem van Lolei Travel aan dat minimaal een nacht in Ayutthaya het zeker waard is!

Geef een reactie