De Nieuwe Stadstoer door Phnom Penh

Nieuwe Stadstoer door Phnom Penh 

Walking around the old trading quarters in Phnom Penh

De constante prijsverhogingen voor entreegelden waar Cambodja mee te maken heeft gehad de laatste periode heeft Lolei Travel er toe gezet om zelf op pad te gaan en een nieuwe toer door Phnom Penh te creëeren. In deze nieuwe stadstoer door Phnom Penh worden een aantal hoogtepunten afgewisseld met een zeer verfrissende wandeltocht. Het verleden, heden en de toekomst komen aan bod. In combinatie met lokale ervaringen van eten tot conversaties is de nieuwe stadstoer door Phnom Penh een combinatie van alles!

Nu de overheid in Cambodja weer de prijzen opgeschroeft heeft van het Tuol Sleng en het Nationale Museum begint men te klagen over de prijzen. Niet veel mensen hebben USD 30.- over voor een bezoek aan simpele attrakties. Zeker niet in vergelijking tot wat men krijgt bij Angkor. Ja, de prijzen zijn wellicht aan de hoge kant nu maar Lolei Travel zorgt ervoor dat het voor minder geld maar met meer interesse kan!

Voel de vibe in Phnom Penh

Het verkeer beweegt zich maar langzaam voort terwijl wij over de Railway Station of Phnom Penhboulevards lopen van de stad. Overal om ons heen zien we gebouwen die doen denken aan de Franze invloed. We zien de meest ongelooflijke dingen. Alles wat wellicht ondenkaar is in het westen. Wij voelen alsof we deel uitmaak van het geheel en niet alleen van een afstand alles observeren. we praten met mensen en beginnen te begrijpen hoe hun dagelijkse leven er uit ziet.

Niet veel mensen krijgen die kans om deel uit te maken van het lokale leven. En dat is jammer. Het deel uitmaken van het hele tafereel is wellicht veel leerzamer als het lezen van alle boeken die erover geschreven zijn. Denk aan de eindeloze conversaties die u kunt hebben met de lokale bevolking tijdens de tocht. Wat men kan leren van hun is veel waardevoller dan wat men leest in de boeken.

Het is makkelijk om alle ontwikkelingen op te nemen als u door de stad loopt. Er gebeurd van alles om u heen. Vanuit een auto is het moeilijk om te begrijpen waar de stad naartoe gaat, en waar het land zich naartoe begeeft. De enige manier om echt de vibe van de stad te voelen is om er deel van uit te maken. Loop over de boulevards, door de steegjes en praat met de mensen. De beloning is groots!

Het leven in de steegjes

Alleys in Phnom PenhPhnom Penh heeft vele kleine steegjes waar bijna geen toerist van af weet. Wanneer u over de boulevard langs het water richting het noorden van de stad loopt, kunt u elke steegje linksaf nemen. Er ligt een geheel andere wereld achter de steegjes.  Kleine marktjes, aan huis industriën en het lokale familieleven maken deel uit van een geheel nieuwe ervaring. De kleine steegjes rondom Wat Phnom laten zien hoe de tijd van handel was met de Chinezen en Vietnamezen in de tijd dat alles nog handjeklap werd gedaan.

Een oude Katholieke kerk en smalle huizen herinneren ons aan die periode van het oude handelsdrijven. Een tijd met veel interactie en culturele uitwisselingen. Soms voelt het alsof we door de woonkamers van de mensen lopen, zo smal zijn de steegjes. Het is leuk, leerzaam en geeft zeker een heel ander beeld van Phnom Penh en haar historie. Deze toer is voor kinderen en volwassenen iets om echt naar uit te kijken.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top