In Sihanoukville aan het Strand

Independence Beach in Sihanoukville

Sihanoukville’s stranden

Sihanoukville is Cambodja’s bekendste strandbestemming. Gedurende de weekenden en feestdagen kan het er druk worden met lokale bezoekers uit Phnom Penh. Zij ondernemen graag de vier uur durende reis naar Sihanoukville en nesten zich op de strandstoelen bij aankomst. Eten en drinken zijn wellicht de meest gevierde activiteiten voor hun gezien de zwemvaardigheden van menig Cambodjaan nog niet goed zijn. Het Serendipity Strand is het meest populaire strand onder de lokale bevolking. Het is ook het meest toegankelijke strand van Sihanoukville en de meeste restaurants en barren kan men hier vinden. De meeste buitenlandse bezoekers kijken iets verder en gaan richting Otres Strand. En voor diegenen die echt even helemaal weg willen van alle hectiek is er altijd de Koh Rong Archipel.

Even weg van alles

Strandbestemmingen kunnen heel hectisch zijn tijdens het hoogsiezoen of feestdagen. Toen wij Sihanoukville bezochten was het een feestdag. Na een dag op hetSaracen Bay on Koh Rong Samloeun Serendipity Strand te hebben doorgebracht namen we onze fietsen en gingen we richting Otres. Gewapend met onze handoek, zonnebrand olie en een sandwich vonden we een koele plek onder een boom. Otres had de massa’s van het Serendipity Strand niet. Na een lekkere frisse duik besloten we de fiets om te ruilen voor een motorbike en richting het nationale park van Ream te gaan. Ondanks dat er een resort gebouwd werd in Ream was het niet moeilijk een rustig strandje te vinden. De stranden waren verlaten. Niemand had de moeite genomen hier naartoe te komen. We besloten om even lekker te relaxen op het strand van Ream totdat de zonsondergang ons vertelde dat het tijd was om te gaan.

Koh Rong Archipel

Op onze tweede dag besloten we de boot te pakken naar Koh Rong. We hadden veel gehoord over Koh Rong en hoe mooi en rustig het daar was. Toen onze boot aankwam bij de pier van Koh Rong Samloeun was onze grijns niet meer weg te krijgen. Voor ons lag een enorm parelwitte strand. We konden de vissen duidelijk zien zwemmen in het lichtblauwe water. En dan was er de rust. We vonden een lekker rustig plekje onder een boom en legden onze backpacks neer. Zo blij als een kind op kerstochtend renden we de zee in. Na een heerlijke lunch en een verse cocosnoot besloten we een bootje te huren om te gaan snorkelen. Op de boot konden we de baai in zijn geheel aanschouwen, wat een schitterend gezicht was. We konden niets anders doen dan concluderen dat Koh Rong en Koh Rong Samloeun inderdaad schiterrende plekken zijn.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top