Het wonder dat Angkor Blijft

Het verhaal van Angkor

LOLEI TRAVEL - Angkor Wat

Zelfs na al die jaren dat wij Angkor ons thuis hebben mogen noemen klinkt het als een sprookje om hier te wonen. Angkor blijft een wonder voor ons. Het is voor velen een droom om de tempels te bezoeken.

Het Khmer Rijk besloeg tussen de 9e en de 14e eeuw een groot deel van de kaart van Indochina. Lolei Travel is al meer dan 20 jaar in het hart van dit wonderlijk schoon gelegen. Het blijft ook voor ons een privilege om hier te mogen zijn. Keer na keer ontdekken wij zelf ook weer nieuwe feiten over het Khmer Rijk. Of we dat nu doen met onze gidsen tijdens een bezoek aan Angkor of tijdens een gesprek met een van de archeologen van Angkor Wat. Angkor blijft een mooi mysterie voor ons. Hoe hebben de vroegere Khmer dit schitterende bouwwerk zo kunnen maken? Het lijkt een vraag die moeilijk te beantwoorden is. Maar hulp is onderweg. Er komt beetje bij beetje antwoord op de vraag hoe dit allemaal mogelijk is geworden.

Met steeds opnieuw ontwikkelde techniek komen er ook steeds nieuwe details en feiten naar boven over Angkor. Feiten en weetjes over de oude Khmer waarvan zelfs de lokale bevolking niet van op de hoogte was. Wetenschappers scannen de vlaktes van Angkor met lasers genaamd LIDAR en weten zo het 400 vierkante kilometer terrein te ontrafelen.

Wat is er nieuw ontdekt?

LOLEI TRAVEL - A tree over a temple in Angkor

Veel wetenschappers wisten al dat Angkor een van de grootste en belangrijkste civilisaties was van de 9e en 10e eeuw. Het is geschat dat er ruim 750.000 mensen in het gebied woonden direct om de tempels heen. Met het LIDAR laser systeem is het nu ook mogelijk om te zien hoe de mensen gewoond hebben. Wetenschappers brengen nu in kaart hoe Angkor er uit heeft gezien tijdens en na de bouw. De uitkomst is ongelooflijk. Tijdens een reis met Lolei Travel zult u het beeld krijgen waarvan zelfs archeologen en weenschappers versteld staan.

De 750.000 mensen leefden in een systeem dat vergeleken kan worden met New York. Een grid vol met wegen, wijken en wateraanvoer. Elk huishouden een waterput, een zaak aan huis en vee rondom het huis. Helaas is er niets tastbaars meer over van die historie. Gelukkig komt het tot leven in nieuwe replicatiefilms die uitgegeven worden naar aanleiding van de nieuwe bewijzen.

Naast de nieuwe ontdekkingen van hoe men rondom de tempels gewoond heeft worden er ook nieuwe tempels en zelfs geheel nieuwe steden in kaart gebracht. Zo werd er in 2015 in de Kulen Heuvels een geheel nieuwe stad ontdekt met de LIDAR technologie. Alles wat nu door jungle bedekt wordt was ooit het thuis van zeer bedreven mensen. Mensen die de kunst van landbouw en constructie bezaten om een rijk op te bouwen dat alles en iedereen domineerde. Dat zijn fascinerende details om aan te denken wanneer u de tempels bezoekt.

Een kijkje achter de schermen

Samen met Lolei Travel kunt u een kijkje nemen achter de schermen van deze nieuwe ontwikkelingen. Samen luisteren we naar wetenschappers en archeologen. We kijken naar nieuwe kaarten en video’s en leren meer in het museum van de manier van leven van de oude Khmer mensen. Al deze professionele mensen delen met u de passie van het herontdekken van Angkor. Zo gaat u deel uitmaken van een geheel andere kijk die op Angkor geworpen kan worden.

LOLEI TRAVEL - Hidden jewels in Angkor

Samen lopen we door de gangen van het museum en nemen we een kijkje in de restoratiekamers. Archeologen delen hun vondsten. Wetenschappers vertellen wat er nieuw ontdekt is. Neem van ons aan dat dit informatie is waar geen enkele andere toerist van af weet, laat staan mee thuis komt! Hoe leefden de oude Khmer 1000 jaar geleden? Het geeft ons kippenvel om dit allemaal te horen en deel uit te maken van de eerste theoriën over het leven van de Khmer mensen 1000 jaar geleden.

In de avond laten we het allemaal even bezinken in één van de meest spraakmakende restaurants van Siem Reap. Hier geeft men een lezing over de bouw van Angkor. Naast een heerlijke maaltijd in een sereen restaurant leert u over de laatste weetjes van het Khmer Rijk en hoe het werd opgebouwd. Het is heel veel informatie die bij geen enkele andere toerist komt. Door er even over na te denken geeft het wel een geheel andere visie op uw bezoek aan Angkor.

Het leuke van alles is dat als u terugdenkt aan uw reis, dan weet u dat elke stap die u gezet hebt, een stap is geweest met historisch verleden. Elke stap is van betekenis geweest. Voor ons is het nog altijd moeilijk om te bevatten dat dit ons thuis is met zo veel historische waarden. Het is daarom ook zeker iets waar we met zijn allen zeer trots op zijn en graag met u willen delen!

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top