Verbazingwekkend Kakku

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text]

Het raadselachtige Inle Meer

Inle Lake Kakku

Toen wij richting Myanmar vertrokken stond het Inle Meer natuurlijk hoog op onze lijst. Wij kennen allemaal de schoonheid van de omgeving en de leuke activiteiten er omheen. The bergen, de drijvende tuinen en de bekende “been-roeiers”. Het klooster van de Springende Katten is wellicht de meest ongebruikelijke attraktie. Tenminste, in onze ogen zeker! Allemaal bij elkaar somt het een zeer nieuwsgierige ervaring op. Maar hoe wij dan ook naar Inle en haar omgeving kijken, charme blijft de bovenliggende toon voeren. Een charme die wij in nog niet veel andere plekken hebben mogen meemaken. Ook een charme die snel nog interessanter zou worden met een bezoek aan Kakku.

De keuze maken voor Kakku

Kakku Stupa in detail

Na al die activiteiten hebben gezien in de mysterieuze omgeving van het Inle Meer vragen wij ons af: Wat komt nu? Al wandelend door de straten van Nyaung Shwe vallen onze ogen op een foto van Kakku. Een foto met honderden, zo niet duizenden stupa’s die uit de grond zien te komen rondom het Inle Meer. Na wat meer onderzoek komen wij erachter dat niet veel toeristen die kant op gaan om de stupa’s te bezichtigen. Is het de moeite waard? Tuurlijk! Want een topattraktie die rustig is gaat er bij ons altijd wel in.

Wij gaan dus op weg naar verbazendwekkend Kakku, wat een uitdagende rit schijnt te zijn maar wel door een schitterend gebied. We passeren door de heuvels van de Shan Staat en onderweg bezoeken we een lokale markt. De mensen hier dragen veelal de typische make up die de mensen van Myanmar so speciaal maken. Daarnaast zijn de mensen ook nog eens heel aardig. Het geheel is allemaal kunst op zich met de make up en de kleurrijke fruitsoorten die uitgestald liggen. Dit zijn de momenten waar wij het voor doen en graag met u delen. Niet alles wat bereisd moet worden zal geschreven of gepland moeten zijn. Een verassing kan af en toe leuk zijn. Het levende bewijs is Kakku!

Pa-Oh Guide in Kakku

Wonderlijke Stupas

Bij Kakku aangekomen ontmoeten wij de lokale gids. Het is een jonge vrouw in d etraditionele Pa-Oh kleding. Ze vergezeld ons verteld alles over de 2478 stupas die er te vinden zijn in Kakku. Het zicht van al die stupas op een rij is adembenemend. De hoogste stupa meet een hoogte van 40m. Een ander heeft een complete boom groeien uit de top. De traditionele kunst en architectuur die we zien schittert in de zonlicht. De details van de kunstwerken is verbluffend.

Wij kunnen wel uren hier rondstruinen door het labyrinth van wonderen. Om elke hoek en in elke nis vinden wij weer wat nieuws. Onze Pa-Oh gids zorgt dat het geheel tot leven komt. We leren met elke stap die we zetten. Wie had gedacht dat een dag die eigenlijk een rustdag had moeten zijn, zo mooi zou worden? Niemand had ook gedacht dat wij op zo’n dag zo veel zouden leren! E wie o wie had gedacht dat we oog in oog met zo’n mooi monument zouden komen te staan? Dit alles omdat wij een impulsieve beslissing hebben genomen om iets nuttigs te doen in plaats van rust te nemen.

Jaja, Zuidoost Azië blijft ons verbazen!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top