Kennis van Produkt: een kijkje achter de schermen

De kracht van het produkt

Het helpt zeer zeker met het ontwikkelen van een nieuw toeristisch produkt wanneer je zelf al 20 jaar actief bent in Zuidoost Azië. Een van die voordelen is dat wij snel kunnen zien hoe een nieuw produkt een positieve invloed kan hebben op de lokale bevolking. Voor ons is het creëeren van een produkt niet iets wat wij van achter onz ecomputer doen. Wij doen de activiteit zelf eerst. Ervaren de activiteit en luisteren naar de lokale bevolking alvorens wij er verder mee aan de slag gaan.

Een mooi en werkend toeristisch produkt maakt het verschil met de anderen. Iedereen kan wel meegaan met de prijzen. Maar niet iedereen heeft de kennis en ervaring om op een mooi toeristisch produkt te concurreren. Wanneer wij bij Lolei Travel iets nieuws gaan ontwikkelen, dan gaan we er zelf op uit om het op de beste en mooiste manier op te zetten.

Fietsen voor het goede

Amazingly quiet rest stop near Phnom Bok

Met onze gedachten in het unieke, vertrekken wij voor een nieuw fietsavontuur rondom Siem Reap. Net voordat ons nieuwe kantoor oficiëel geopend gaat worden nemen wij ons personeel mee op een fietstocht waar al wekenlang research naar gedaan is. De trip is schitterend voor adventuriers die het ietsjes rustiger aan willen doen .

Wonen in een toeristenoord als Siem Reap kan soms erg vermoeiend zijn. Het zijn dan trips als deze die het allemaal weer god maken en de energie weer terug laten komen. Wanneer wij de kans krijgen om onszelf terug te trekken van alle drukke restaurants en bussen in het centrum, dan grjpen wij die kans met beide handen aan. Zelfs onze lokale collega’s denken er zo over en ware meer dan blij om met ons mee te gaan op deze fietstocht.

Als beginpunt hebben wij een lokale pagode gespot. Vanuit daar fietsen wij over kleine onverharde wegen richting Chau Srei Vibol and door naar Phnom Bok. Het lijkt allemaal zo simpel; klim op ene fiets en beginnen met trappen. Men vergeet wel vaak dat de maanden aan onderzoek aan vooraf is gegaan. GoogleMaps, verschillende “live tries” in het droge en moesson seizoen, en vele praten met de lokale bevolking moesten uiteindleijk de route bepalen. Fietsen door deze dorpjes, waar geen auto’s komen, is grandioos. Kinderen zwaaien naar hartelust, boeren kijken je na en iedereen verwelkomt je met een glimlach.

Het is een echte ervaring die niet per definitie zich vestigt op de tempels. Zelfs onze lokale collega’s vinden de interactie onderweg schitterend. Het proeven van lokale snacks en praten met de bevolking leert ons vele malen meer dan een dagje vertoeven aan het zwembad van het hotel.

Een stop is gepland bij de sloot van Chau Srei Vibol. Hier komen we even tot rust en een met de natuur. Zelden krijgen wij rondom Angkor zo veel ruimte en stilte om alles in ons op te nemen. We stallen onze fietsen even en zitten in het gras. Even iets drinken en eten. Dit is hoe wij hier wel oud kunnen worden.

Het creëeren van herinneringen

Find these hidden Gems, Lolei Travel knows where!

De manier waarom wij deze reis beleven is de manier waarop wij hem aanbieden. En zo introduceren wij onze nieuwste fietstocht door het landschap van Siem Reap. Het creëeren van deze herinneringen op een dag als deze is voor ons ook speciaal. Hoewel voor ons het nog specialer is als wij horen hoe onze gasten het gevonden hebben. Of als wij de feedback van een reis lezen en een activiteit als deze er uitgelicht wordt voor alle goede redenen. Wij stoppen onze hart en ziel in het produkt en dat is wat het speciaal maakt.  Dit is waar wij van houden en dit is wat wij doen, voor jullie, onze gasten. En dit is daarom wat wij met jullie willen delen!

Het creëeren van deze herinneringen is iets wat kennis en begrip vraagt en heeft energie en inzet nodig om succesvol te zijn. Deze route fietsen dat door al die kleine dorpjes bezoekt is meer dan alleen een 20km lang traject dat gevolgt kan worden. Het laat zien hoe het leven is en beantwoord vele vragen. Waarom heeft elk huis een klein altaar in de tuin? Hoe smaakt een suikerriet drankje? How wordt rijst geoogst? Dit zijn allemala vragen die op en eis als deze beantwoord worden door simpelweg te participeren. De volgende keer dat u met Lolei Travel fietst, wandelt of kayakt, denk dan even aan het plezier dat wij gehad hebben om de activiteit voor u op te zetten!

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top